SERIAN, 4 Mei 2018 – Program tersebut merupakan anjuran pihak EduQuest Education Services dengan kerjasama Unit Bimbingan dan Kaunseling di Sekolah-Sekolah Menengah di Kuching, Bau dan Serian dengan kelulusan Jabatan Pendidikan Negeri Sarawak (JPNS).

Terima kasih kepada Cik Rohaya binti Mohamad dan Cik Norhaida binti Hussain, Pensyarah di Jabatan Teknologi Maklumat & Komunikasi (JTMK), Politeknik Kuching Sarawak (PKS) sebagai urusetia Politeknik yang bertugas di SMK Tarat, Serian bagi mempromosikan peluang pendidikan pada peringkat diploma kejuruteraan, teknologi maklumat dan perdagangan di Politeknik Kuching Sarawak dan Politeknik Malaysia kepada pelajar sekolah tersebut.