sexualfire insexmovies pornovidio Portal Rasmi Politeknik Kuching Sarawak - BORNEO ENGLISH LANGUAGE FESTIVAL (BELFest 2018) POLITEKNIK & KOLEJ KOMUNITI 5-8 September 2018 Politeknik Kuching Sarawak (PKS)
 
 
 

7 September 2018 - Disempurnakan oleh Puan Zainab Binti Ahmad, Pengarah Kanan (Akademik), Jabatan Politeknik & Kolej Komuniti (JPPKK), Kementerian Pendidikan Malaysia. Turut bersama-sama adalah Puan Noor Aidi Binti Nadzri, Pengarah Bahagian Kurikulum JPPKK, En. Kamaludin Daud, Pengarah Politeknik Kuching Sarawak (PKS), Puan Yahurin Yassin, Pengarah Unit Komunikasi & Hubungan Korporat (JPPKK), En. Chow Tio Kiong, Timbalan Pengarah (Akademik), PKS, En. Mohamad Khirudin Amdan, Timbalan Pengarah Sokongan Akademik, PKS, dan Pengarah-Pengarah Poiteknik dan Kolej Komuniti Zon Sarawak dan Sabah.

Program yang merupakan anjuran bersama PKS, Bahagian Kurikulum (BK) dan Bahagian Ambilan & Pembangunan Pelajar (BAPP), Jabatan Pendidikan Politeknik & Kolej Komuniti (JPPKK), memfokuskan kepentingan penguasaan bahasa Inggeris dalam kalangan pelajar Politeknik dan Kolej Komuniti dengan penyertaan pelajar politeknik dan Kolej Komuniti di Sarawak dan Sabah iaitu Politeknik Kuching Sarawak (PKS), Politeknik Mukah Sarawak (PMU)Politeknik METrO Betong Sarawak (PMBS), Kolej Komuniti KuchingKolej Komuniti Mas GadingKolej Komuniti Santubongdan di Sabah, Official Politeknik Kota Kinabalu, Sabah.,Sabah. (PKK), POLITEKNIK SANDAKAN SABAH (PSS), dan Kolej Komuniti Sandakanserta jemputan Politeknik Malaysia dari zon-zon di Semenanjung Malaysia.

Pn Zainab mengucapkan penghargaan kepada pihak yang bekerjasama seperti Malaysian English Language Teaching Association (MELTA), Riverside Majestic Hotel, Grand Margherita Hotel, PoliKu Speech & Debate Club dan semua Jawatankuasa dan Urusetia di Peringkat Politeknik Kuching Sarawak dan mengharapkan festival ini memberi manfaat meningkatkan tahap keyakinan dan kemahiran berkomunikasi dalam bahasa Inggeris di kalangan pelajar Politeknik dan Kolej Komuniti. Antara aktiviti yang dijalankan sepanjang BELFest2018 ialah Explore Race, Bengkel Way With Words, Public Speaking Competition & Way With Words Competition yang berlangsung di Kampus PKS di Jalan Matang, Kuching dan Waterfront Kuching.

Berikut adalah keputusan BELFest2018 :

1. Public Speaking (Prepared Speech)

1st Place Winner
Brandon Rickson Aun Anak Wiqnnerson
Politeknik Kuching Sarawak

2nd Place Winner
Yuvarani Rajendran
Politeknik Zon Selatan

3rd Place Winner
Alvin Benedict Chan
Politeknik Kuching Sarawak

2. Public Speaking (Impromptu Speech)

1st Place Winner
Khalaivahsyini Nyanasegaran
Politeknik Zon Selatan

2nd Place Winner
Nusrath Irfanah binti Mohd Liaqat Ali Khan
Politeknik Zon Utara

3rd Place Winner
Brandon Rickson Aun Anak Wiqnnerson
Politeknik Kuching Sarawak

3. Way With Word

1st Prize
Politeknik METrO Betong Sarawak
-Priscilla Dayang Anak Jack
-Nursyuwari Jainuddin
-Mohd Qandil Cheang Yew Heng

2nd Prize Winner
Politeknik Sandakan Sabah
-Tinessha Paramasivam
-Ganeshwaran Ramesh
-Khairulizzwan bin Sharin

3rd Prize Winner
Politeknik Kota Kinabalu, Sabah
-Nurerfarina Famizah binti Mohd Razali
-Edelyn Villamor
-Muhd Hafiezul bin Bahar

 

* Sila rujuk facebook rasmi Politeknik Kuching Sarawak untuk maklumat lebih lanjut.